Rapport

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek

  Geen reacties

  Ik ben een paar dagen thuis nu. De oudste M zit nu een half jaar in groep 0 van de basisschool en vandaag zijn de tien minuten-gesprekken. Na de zomer gaat ze naar groep 1, mijn kleine held. Ik wil er bij zijn.

  Niemand haalt het in zijn hoofd om me dat idee uit mijn hoofd te praten, dus schuift S. me in de auto. Ik zit. Eruit is lastiger. Hij tilt me er uit, laat me half glijdend op mijn benen terechtkomen en pakt mijn hand. Hij schuivelt met me mee een stoepje op, het schoolplein over. Ik geneer me. Ik kan kwalijk normaal lopen en voel me bekeken. Maar er is niemand, alleen de ogen van de juf prikken dwars door me heen.

  Ik ben er. Kom maar op met dat rapport. Het doet haar pijn om me zo te zien, zegt ze. Dat ik er slecht uitzie weet ik, maar dat hoeft niet expliciet uitgesproken te worden. Dank u.

  Het rapport is geweldig. M. slaat groep 1 over en wordt direct in groep 2 geplaatst. Dat betekent dat ze 5 is als ze in groep 3 zit straks, rekent S. me voor. Rekenen was nooit mijn sterkste kant, maar nu ben ik helemaal hopeloos met getallen.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

0 reacties op Rapport

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.