Contrast?!

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek

  Geen reacties

  Ik meld me keurig op tijd voor de MRI. Een dubbele dit keer. In de patiëntenfolder staat wat ik ongeveer kan verwachten. Ik krijg eerst een gewone MRI-scan en daarna wordt wat contrastvloeistof ingespoten.

  Ondanks de snibbige radiologe en de vreselijke muziek (schlagers!) ontspan ik redelijk. De drilboren doen een half uur lang hun werk en net op het moment dat mijn hoofd uit elkaar lijkt te barsten van de pijn, hoor ik: “Afgelopen”.

  Mevrouw de radiologe heeft er duidelijk zin in, zo aan het eind van dit jaar. De buis schuift terug en ik blijf rustig liggen. “Kom maar overeind, hoor. Het is voorbij. Of ben je misselijk?”. Ik merk op dat ik wacht op het infuus. Dat had ik beter niet kunnen doen. “Infuus?! Waarom?” Ik antwoord dat de neuroloog een dubbele MRI had aangevraagd. Haar ogen spuwen vuur. “Mevrouw, we hebben met vier mensen, acht ogen, naar uw scan zitten kijken en weten allang wat het probleem is. We hebben genoeg gezien.” Ze houdt de deur naar de kleedruimte alvast open.

  Ik ben te verbijsterd om te reageren. Ik stamel nog wat over links en rechts en over bloedvaten en verdachte infarcten, maar ze wijst naar mijn jas. Als een zieke hond verlaat ik de ruimte. Met mijn ziel onder mijn arm wankel ik terug. Misselijk van de hoofdpijn en daas van het gesprek, de drilboren en de vuurspuwende blik van de radiologie-assistente.

  Die middag bel ik de neuroloog. Ik snap best dat de radiologen denken dat ze het probleem gevonden hebben. Die cyste is niet te missen op de scans. Maar ik wil voorkomen dat ik over een paar weken weer terug kan om alsnog een contrast-MRI te laten maken. De neuroloog is net zo uit het lood geslagen als ik, maar laat het zo. “We focussen ons eerst maar op de cyste. Daarna bekijken we de andere neurologische klachten. Ik zal de radioloog hierop aanspreken”.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

0 reacties op Contrast?!

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.