Uitslag MRI

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek

  Geen reacties

  Stiekem zijn we best zenuwachtig. S. Nog meer dan ikzelf. Hij houdt rekening met het ergste, ik met het minst erge. Het irriteert me dat hij er zo zwaarmoedig mee omgaat. Dat hij zich zorgen maakt snap ik, maar ik heb vertrouwen in een goede uitslag. De neuroloog tovert de MRI op het scherm. Ik schrik.

  In een oogopslag zie ik dat die witte vlek groter is dan voorheen. Vooral de vorm is anders. Mijn linkeroog wordt bijna weggedrukt. De neuroloog weet niet zo goed hoe hij moet beginnen. “Tja, dit is hem dus hé? Die tumor. Hij drukt op je oogzenuw en er is al een deel van je schedel weggesleten. De tumor geeft zoveel druk dat je schedel bezwijkt. Kijk maar.” We kijken en zien wat hij bedoelt. Hij legt uit: “Er is sprake van hydrocefalie, dat zie je hier. En je hersenen hier worden finaal weggedrukt. Ik kan hier niets mee. Je wordt een case in het neurologisch team van het UMCG en zij zullen bekijken wat de beste behandelmethode is. Je wordt met spoed gezien door één van de neurochirurgen. Ik neem aan dat dat dr. Groen zal zijn. Hij is de beste”.

  Ik vraag wat de behandelmethoden zouden kunnen zijn. “Ze kunnen een drain aanleggen, zodat het hersenvocht wordt afgevoerd via het hart of de buikholte. Maar ze kunnen de cyste ook doorprikken. Dat is alleen niet zo effectief. Tenslotte kunnen ze je schedel lichten, maar dat is zo’n ingrijpende operatie, dat is echt de laatste strohalm. Dat doen ze niet zomaar”.

  We verlaten stil de kamer. “Heel veel sterkte, je zult het nodig hebben. Wij zien elkaar gauw weer”.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

0 reacties op Uitslag MRI

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.