Marketing

 • Geschreven door: // Categorie: Hersenspinsels, Kijkvoer

  2 reacties

  Terwijl ik op zoek ben naar informatie stuit ik op een Facebook-pagina. Voor deelname aan de groep moet ik me aanmelden. Ik beland in een wereld die voor ‘niet-patienten’ een no-go area is. Een site waar ‘lotgenoten’ (die zich survivors noemen…) elkaar treffen en informatie uitwisselen. Met open mond lees ik hun verhalen.

  Allemaal hebben ze een hersencyste of zijn inmiddels survivor. Er worden foto’s geplaatst van littekens, van krammen waarmee die gedicht zijn, van kale hoofden, van hun neurochirurg. Ondertussen danken ze God voor de handelingen van hun chirurg. Hij heeft er toch maar mooi voor gezorgd dat zij het allemaal overleefd hebben. Maar er wordt ook verdrietig nieuws gedeeld. Niet iedereen kan een survivor zijn tenslotte. God kan niet elke neurochirurg de juiste handelingen laten verrichten, blijkbaar…

  Gelukkig doet hij dat vaker wel dan niet, want elke maand is er wel iemand die zijn ‘Brain-surgery-survivors-day’ viert. Compleet met taart, foto’s en een happy family. Er wordt gezongen, er worden vanuit alle hoeken van de wereld gelukswensen verstuurd.

  Die hele Amerikaanse kermis observeer ik met een mix van afschuw en plezier. Het staat te ver van mijn eigen belevingswereld af, maar juist daardoor is het erg vermakelijk. Zo nu en dat roept een Australiër iets nuchters, bemoeit een Europeaan zich ergens tegen aan, maar de Amerikanen blijven de sterren van de groep.

  Er staat een bericht op de groep dat ik ben ‘toegelaten’. Ik krijg een warm welkom en na de plichtmatigheden – Al een survivor? Al een litteken? Al een operatie gepland? Al gebeden? – komt de echte Amerikaan om de hoek kijken. “Alvast een T-shirt bestellen?”

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

2 reacties op Marketing

 • Laura wrote on March 3, 2012 at 8:55 // Reply

  Agaat, is het toeval dat ik opeens door iemand wordt gevolgd op Twitter die dit in zijn omschrijving heeft staan?

  Superhero / Radioactive Explosion Survivor / Brain Tumor Survivor. I plan on saving the world and curing cancer, what are your plans? Follow us on FB.

 • Erna de Vries wrote on March 12, 2012 at 1:17 // Reply

  Dag lieve Agaat, Ik las vanmorgen in het boekje van J. dat je het webadres van deze blog had opgeschreven. Heb het met ontroering en belangstelling gelezen en ik blijf je vorderingen volgen. Heel veel sterkte de komende tijd. O ja…heb zelf ook een website over mijn overleden zoontje, voel je niet verplicht om het te lezen misschien is het nu niet zo,n goede tijd maar wou je hem niet onthouden.
  Lieve groetjes Erna (Villa Kino)

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.