Hartverscheurend

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek

  6 reacties

  Het hield me al even bezig. Niet de operatie, niet de eventuele complicaties, daarover maakte vooral mijn omgeving zich druk. Ik heb de afgelopen weken vooral nagedacht over het moment dat mijn koffer klaarstaat voor vertrek.

  Het moment dat ik de deur achter me dicht trek en de meiden en J1 achter moet laten. Ik sprak met S. over hoe we dat moment moesten aanpakken. Hij is hun vader (en wát voor één!) en kent ze, net als ik, beter dan wie ook. Ik vond dat het luchtig moest. S. vroeg zich af of dat goed zou zijn. “Wat áls… Dan heb je ze de mogelijkheid ontnomen om écht afscheid genomen te hebben”. “Maar als het allemaal zonder complicaties verloopt (en daar gaan we natuurlijk vanuit!), dan heb ik ze met iets opgezadeld wat niet had gehoeven”, wierp ik tegen. We besloten uiteindelijk om het zo relaxed mogelijk te doen. In de aanloop naar vandaag hebben we alles met ze besproken, alle vragen beantwoord, ze laten uithuilen, met ze gelachen. Ze waren op alles voorbereid. Maar, net als ik uiteindelijk, niet op dat afscheid.

  Het was hartverscheurend. Zo verdrietig als vanavond ben ik niet eerder geweest. Ik wil er niet te veel over kwijt, maar het was Drama. Met hoofdletter D. Voor mij, mijn dappere meisjes, voor S. En voor mijn ouders. Hartverscheurend. De betekenis van het woord kende ik al. Inmiddels weet ik hoe het voelt.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

6 reacties op Hartverscheurend

 • Laura wrote on March 18, 2012 at 9:57 // Reply

  Alleen je tweets al waren hartverscheurend. En Ferry zich maar afvragen waarom er opeens tranen langs mijn wangen liepen. En dat is dan van een afstand. Wat moeten jullie je rot hebben gevoeld! Maar wat een blijdschap, zoenen en knuffels als ze mama straks komen opzoeken. Met minder hoofdinhoud maar minstens net zoveel liefde. X

 • Michael en Joella wrote on March 18, 2012 at 10:07 // Reply

  Heel veel succes!!! Geweldig mooi omschreven! We denken aan je!

 • Lidwien Venselaar wrote on March 18, 2012 at 10:49 // Reply

  Leef met jullie mee en reken erop je snel weer te spreken!

 • Jeroen Drenth wrote on March 19, 2012 at 4:44 // Reply

  Heel veel succes en sterkte!!!

 • Kelly Brussel wrote on March 19, 2012 at 5:55 // Reply

  Hey Kanjer, wat mooi dat je dit deelt – vind het heel Dapper van je! Zet m op! Gr Kelly

 • petra wrote on March 20, 2012 at 1:57 // Reply

  Hoi Agaat,
  Je bent een kanjer.
  Ik denk heel vaak aan je.
  Het gaat helemaal goed komen met jouw.
  Heel veel sterkte en succes!!
  Tot gauw.

  Groetjes Petra

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.