Loos

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek

  3 reacties

  “Goedemiddag, ik ben op zoek naar Agaat van der Veer”. Normaal gesproken neem ik de telefoon niet op, maar S. is even buiten en mijn nieuwsgierigheid wint. “Dabbenik”. Ik kom net uit bad (overwinning!) en ben erg moe. Praten lukt lastig. “U spreekt met x van het UMCG. Ik bel u over uw hersenoperatie”. Ik schrik. In een flits denk ik terug aan de update na de operatie. Ik wil niet alle details op dit blog delen, maar dat de situatie ernstiger was dan gedacht is jullie hier inmiddels ook wel duidelijk, vermoed ik. De angst slaat me even om het hart en ik houd stil de hoorn vast. “Zeghetmar”… Na een lange inleiding over de operatie, de schade, de klachten en de noodzaak van de hele hersenoperatie duizelt het me voor mijn ogen. Dit telefoontje komt niet zomaar. Er is nieuws. Kom maar op. In mijn hoofd bedenk ik als een razende waar S. gebleven is. Ik wil geen slecht nieuws en al helemaal niet zonder S.

  “Maar hoe is het nu met u?” Ik heb een stuk van haar verhaal gemist en ben en ben even in verwarring. “Het Agaat wel” antwoord ik (flauwe grap, die ik zo standaard gebruik dat er niet eens meer om gelachen wordt). “Ik wil graag de hele situatie nog eens met u doorspreken, uw klachten voor en na de operatie doornemen en het verdere traject even bij langslopen. Gaat dat nu? Of liever op een ander moment?”. Het gaat te snel. “Verteltumaarwaterloosis,danhebbenwedatgehad”.

  Even is ze stil, maar mevrouw x van het UMCG herpakt zich snel. “Loos? Er is niets loos! Excuses voor de verwarring, ik bel u voor een nazorg gesprek. Ik heb geen nieuwe medische feiten en slecht nieuws heb ik al helemaal niet. Oei, wat naar dat ik u even liet schrikken”.

  Mijn collega’s zullen er anders over denken, maar loos alarm is bést eens prettig. Overigens: dikke pluim voor het UMCG. Het feit dat ze zo ruim de tijd nemen voor een nazorgtraject bij ingrijpende operaties, dat pleit voor hen. Grote klasse, diepe buiging.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

3 reacties op Loos

 • Robijn Brands wrote on March 27, 2012 at 6:07 // Reply

  Mijn collega’s zullen er anders over denken, maar loos alarm is bést eens Ik Ik wil ook een zelfde dikke pluim voor het UMCG geven. Want ik ben ook gebeld vanmiddag Agaat. Wat aardig en fijn is dat hé dat ze zo ruim de tijd nemen voor een nazorgtraject bij ingrijpende operaties. Dus om met jou woorden te spreken. Grote klasse, diepe buiging.
  Groet Robijn

 • Eric Seugling wrote on March 27, 2012 at 7:00 // Reply

  Oef dat was ff schrikken, wat kan je toch op het verkeerde been gezet worden. Zo zie je maar dat ‘duiding’ (ff een werk term er tussendoor) zo belangrijk is voor de ontvanger van de boodschap. Gewoon doorgaan met opknappen hoor!

 • terrydam wrote on March 27, 2012 at 7:02 // Reply

  loos alarm is bést eens prettig!!! dacht dat ik dat nooit zou zeggen maar jij hebt het weer voorelkaar pet je af topper

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.