Talenknobbel

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek

  12 reacties

  Ik schrijf een kaartje aan een vriendinnetje van M6 en M7. Ze is weer thuis uit het ziekenhuis en natuurlijk moet ze verwend worden met kaartjes en harten onder de riem. Het fijne van Greetz is dat je kaartjes vanuit je hippe hulpmiddelenbed kunt kiezen en versturen.

  Samen met M7 scroll ik door de beterschapskaartjes. We kiezen een mooie uit en met een ferme tik staat het adres automatisch ingevuld. Dat is ideaal. Voor de tekst binnenin de kaart is wat meer inzet nodig. Ik tik de tekst en voel dat M7 me nauwgezet volgt. “Eh…. Oh nee, laat maar..”. Ik tik rustig verder. Ze trekt zenuwachtig en licht geërgerd aan haar vlecht. “Dat moet eh..”

  Onverstoorbaar maak ik het ene woord na het andere. Als ik klaar ben kijkt ze me aan. “Dat heb je heel goed eh… geda.. Eh…goed geprobeerd”, fluistert ze. “Ik weet dat er wat foutjes in zitten, dus wil jij het even nakijken?” zeg ik. Ze kijkt opgelucht en groeit wel een meter van trots. “Tuurlijk. Zit er ook een rode kleur voor de letters bij? Dan kan ik voor elk foutje een rode punt zetten en dan moet jij het daarna nog eens zelf nakijken en verbeteren. Als je daar dan mee klaar bent, zal ik de foutjes die overblijven wel verbeteren. Samen met jou, want anders leer je er niets van”. “Als je weer beter bent mag je misschien wel een tijdje bij mij in de klas. Dan leer je taal en spelling. Ik zal het wel even aan juf vragen. Dan kan zij aan juf Lydia vragen of het mag”.

  Ondertussen zet ze puntjes voor elk woord dat fout geschreven is. Dan draait ze de iPad naar me toe en wenst ze me succes. Ik merk op dat er best wat fouten in mijn tekst zitten. “Tja, je hersenen zijn ook een stukje weggehaald, dus misschien hebben ze precies de spelling eruit gehaald? Ik denk dat dat stuk bij mij juist heel groot is, want ik ben heel goed in taal en spelling. Jij hebt maar geluk met mij!”.

  Ik vertel dat ze die talenknobbel van mij heeft. Maar dat die door de hersenoperatie even van slag is. Dat dat naar verwachting wel weer goed komt en dat ik tot die tijd al mijn teksten moet laten nakijken. Dat ik een boel moet oefenen met schrijven en veel woordspelletjes op de iPad speel om de woorden weer goed te leren schrijven. M7 kijkt bedenkelijk en roept opeens: “Aha! Ik heb dus eigenlijk net als jij een hele grote talencyste in mijn hoofd! Maar die van mij hoeft niet geopereerd te worden!”.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

12 reacties op Talenknobbel

 • Lisette wrote on April 5, 2012 at 7:31 // Reply

  Wat een schatje!!

 • Miriam wrote on April 5, 2012 at 7:41 // Reply

  Geweldig! Wat heb je toch leuke dochters..En die talenknobbel zit ook hier in de genen 😉

 • Gretha wrote on April 5, 2012 at 7:47 // Reply

  Een hele slimme, fijne hulp. Koesteren dit soort momentjes!
  Liefs

 • Aukje wrote on April 5, 2012 at 7:49 // Reply

  Een juf in spe….?!!!

 • jeannette wrote on April 5, 2012 at 8:59 // Reply

  ge-wel-dig die kids. Met zulke hulpjes kom je er wel!

 • Laura wrote on April 5, 2012 at 9:41 // Reply

  Niets zo eerlijk als kinderen. Geweldig!

 • Lummieke IJmker wrote on April 5, 2012 at 9:53 // Reply

  Heerlijk en eerlijk! Schat van een dochter en moeder. Zo komen jullie er wel!

 • Wilma wrote on April 6, 2012 at 5:55 // Reply

  Wat een lieverd!

 • moniek wrote on April 6, 2012 at 6:48 // Reply

  Power-Vrouwen!!

 • Ragna wrote on April 6, 2012 at 8:07 // Reply

  Wat lief dat ze het aan de juf wil vragen voor je!

  Hier is mijn interne spellingsmachine ook stuk gegaan, maar die is al grotendeels hersteld. Inderdaad door gewoon te dóen, woorden weer vaak te zien en te herkennen en heel veel te oefenen.
  Ik merk wel dat bij vermoeidheid bijvoorbeeld ‘t meteen weer slechter wordt.
  Dus hou hoop, het komt vást goed!!

 • mariska wrote on April 6, 2012 at 7:07 // Reply

  Lieve Agaat,M7&M6,

  Bedankt voor jullie kaart!
  En….top gedaan hoor!!!!

 • Bettina wrote on April 7, 2012 at 12:33 // Reply

  Fijn zulke dochters en leuk die humor ook van jouw?

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.