Sc(ha)ar!

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek, Kijkvoer

  4 reacties

  De bel gaat. S. Is even met de kids buiten en dus schuifel ik voorzichtig naar de voordeur. Ik ben net wakker. Het eerste dat ik zie als ik de deur open is een immense bos bloemen. De man die hem me overhandigt verdwijnt achter de rozen, lelies en het fluitekruid.

  “Ah, wat prachtig!” Ik neem de bloemen over en kijk de bloemenman aan. Hij kijkt naar mijn voorhoofd. Ongeneneerd staart hij naar mijn haar. Denk ik. Tot ik me realiseer dat Dé Lok die kapster Elma zo vakkundig over mijn litteken had gestyled, naar de andere kant moet zijn gevallen. Ik lach wat en probeer hem recht te leggen. “Eh.. Sterkte met uw hoofd..” De man wankelt achteruit het trappetje voor de voordeur af. Hij knikt nog eens en wijst naar zijn hoofd. “Je haar groeit er straks wel overheen, toch?”

  En óf! Mijn haar groeit als een dolle. Het schiet bijna zichtbaar mijn hoofd uit. Onbegrijpelijk hoe snel dat (a)gaat. In twee weken tijd zijn er millimeters bijgekomen en het litteken is al bijna overwoekerd door mijn (opeens wel erg donkere?!) stoppeltjes. De coupe die Elma zo mooi maakte is alweer aan een update toe. Mijn haar heeft haast om dat litteken te verstoppen, blijkbaar. Nog even en mijn hoofd staat niet meer in het teken van de scar, maar van de schaar…

  20120409-114415.jpg

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

4 reacties op Sc(ha)ar!

 • jeannette van rhee wrote on April 9, 2012 at 10:27 // Reply

  goed hoor, al die woordspelingen en die mooie oneliners! en wat kan er achter die paar kleine woordjes een oprechte waarheid schuilen!
  liefs jeannette

 • Laura wrote on April 9, 2012 at 12:40 // Reply

  Oh ja, dat had ik nog niet verteld he, kort haar is veel duurder dan lang haar. Je moet echt een strippenkaart bij de kapper nemen.

  (zeker als je net als ik ook nog grijs haar hebt)

 • Petra wrote on April 9, 2012 at 6:37 // Reply

  Weer een goed blog

 • terry wrote on April 11, 2012 at 3:42 // Reply

  Mooi hoor maar kort of lang met litteken of zonder je blijft miSS lemmer voor mij

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.