Mascara

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek

  11 reacties

  ‘Wat zie je er mooi uit!’ M7 kijkt oprecht bewonderend omhoog. Opeens slaat ze haar armen om me heen. Ze zucht diep. ‘Je ziet er echt mooi uit. Anders ben je ook mooi, maar nu…’. Ze pakt me nog wat steviger vast. Ondertussen wurm ik mijn arm zo nonchalant mogelijk los. Met een paar halen probeer ik wat mascara op mijn wimpers te smeren. Mislukt. Ze legt haar hoofd op mijn buik en klemt haar armen nog steviger om mijn heupen. Ik twijfel of ik in deze houding wat kan bij poederen. Ik ben te bang dat ze dan los laat, knuffels geven doe je niet graag als je al zeven bent. Ik schuif de mascaraborstel onhandig terug in het potje en laat de poeder dus voor wat het is.’Breng je me zo naar school?’ Ik knik en kijk haar aan. Groep 5. Verliefd, zenuwachtig en al zo allemachtig groot. Ze zucht en het lijkt alsof ze huilt. Bij elke snik duwt ze haar hoofd dieper in mijn buik. Het doet bijna pijn. ‘Vind je het zo spannend allemaal?’. Ze zegt niets en snikt zacht verder. Dan kijkt ze me aan: ‘Nee. Ik ben zo blij dat alles vanaf nu weer normaal is. Dat jij er weer zo uitziet als altijd. In je uniform. Alsof er niets gebeurd is’.

  En ze heeft zo godsgruwelijk gelijk. Mascara over mijn wangen.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

11 reacties op Mascara

 • Ragna wrote on September 3, 2012 at 9:13 // Reply

  *slik*
  Mooi!

 • Eric wrote on September 3, 2012 at 9:33 // Reply

  he potverdorrie, weer natte ogen, niet meer doen hoor!

 • Hildemarie wrote on September 3, 2012 at 9:34 // Reply

  Heel fijn dat je dat uniform vandaag weer lekker aan kan trekken! Toch weer een een mijlpaal en we izjn blij dat je er weer (een beetje) bent….

 • Argriet wrote on September 3, 2012 at 9:44 // Reply

  *slik* ²
  Enne succes!

 • manon wrote on September 3, 2012 at 9:48 // Reply

  Slik…zo dat is zeker slikken.. Maar super weer Agaat. Veel succes met werken weer! Dikke knuffel.

 • Carla Wolffenbuttel wrote on September 3, 2012 at 11:25 // Reply

  Ze heeft helemaal gelijk! Maar ook hier even slikken van zoveel eerlijkheid en gemeende emotie. Fijn dat je ook op het werk weer terugkomt. Heel veel werkplezier gewenst.

 • Jenny wrote on September 3, 2012 at 12:42 // Reply

  Prachtig ♥

 • terry wrote on September 3, 2012 at 3:49 // Reply

  ze heeft gelijk……..

 • Heleen wrote on September 3, 2012 at 4:39 // Reply

  Ja hoor ook bij mij de mascara uitgelopen na het lezen van je blog.
  Pfff werkze Agaat

 • nellie wrote on September 5, 2012 at 6:38 // Reply

  Prachtig! Welkom terug…

 • Jolanda Vogelzang wrote on December 2, 2012 at 7:26 // Reply

  War ben ik gotsgruwelijk blij dat het weer zo goed met je gaat, met je meissie op je buik en jouw mascara op je wangen! Je collega hazelnootgebakkieliefhebber!

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.