Vrijdag, de dertiende

 • Geschreven door: // Categorie: Dagboek, Hersenspinsels

  14 reacties

  Vrijdag de 13e. Het is maar goed dat ik niet bijgelovig ben. Afgezien van de datum voorspelt deze dag al weinig goeds. Ik mag de MRI in en daarna door naar de crematie van een fijne collega. Rotdag.De buis staat klaar en ik word de tunnel ingereden. Het masker wordt vastgeklikt. Edwin Evers probeert het zware geluid van de MRI te overstemmen. Dat lukt niet. Het dreunt en piept en trilt door mijn hoofd. Niet de meest prettige situatie als je hoofdpijn hebt.

  Na twintig minuten schrik ik van een stem. “Agaat, je mag je hoofd niet bewegen. We schuiven je nu terug en spuiten contrastvloeistof in”. Mooi. Dat zijn ze dit keer dus niet vergeten. Er wordt gefrummeld, geklopt, er worden banden aangetrokken, maar de ader laat zich niet zien. Na een paar misprikken wordt de andere arm gepakt. Bingo. De buis gaat de tunnel weer in en nog eens 15 minuten lig ik te wachten.

  Na afloop krijg ik de CD met de beelden mee. Het verslag van de radioloog staat er nog niet op. De uitleg bij de beelden krijg ik een paar dagen later wel via de neuroloog.

  Ik ben razend benieuwd naar de beelden. A. En S. Stoppen de CD tien minuten later in de computer. Ik sta met mijn rug naar het beeldscherm en hoor gevloek. Ik draai me om en zie het direct. Hij is er weer. Groot, wit, onmiskenbaar terug.

  “Recidief hersencyste” heeft de radioloog erbij geschreven. Terug bij af.

  • Facebook
  • Twitter

Reacties

14 reacties op Vrijdag, de dertiende

 • Nienke wrote on September 18, 2013 at 2:06 // Reply

  Ah nee toch! En nu? Komt dat vaker voor dat het terugkomt?
  Xx

 • Anja Hoekema wrote on September 18, 2013 at 2:54 // Reply

  Onvoorstelbaar. Hoe wordt het nu behandeld?

 • terry wrote on September 18, 2013 at 3:26 // Reply

  sterkte schoonheid

 • Yvonne Roossien wrote on September 18, 2013 at 3:53 // Reply

  Oh meissie! Wat ongelooflijk k…. !! ik zal je blog goed in de gaten houden om op de hoogte te blijven… Ik wens jou, Siemens en de meiden ontzettend veel sterkte om dit ( weer). Aan te kunnen. Hopelijk heb je heel erg snel duidelijkheid! Ik denk aan je! Dikke x Yvonne

 • Rike wrote on September 18, 2013 at 4:09 // Reply

  Leave Pop

  Ik ben er foar dei! Kroep

 • inge wrote on September 18, 2013 at 4:43 // Reply

  heeeeel veel sterkte!!!!

 • petra wrote on September 18, 2013 at 5:13 // Reply

  Jeetje vrouw!de grond zakt weer weg onder je voeten!wat zijn het een klote dingen.met een eigen wil,terwijl je neurochirurg alles had weggehaald toch?ik weet er alles van,bij mij is het ook recidief!ik wil je veel sterkte wensen met het volgende traject!

 • Bert van der Graaf wrote on September 18, 2013 at 5:31 // Reply

  Ik ben niet gauw ergens stil van,maar nu bekroop mij toch wel een gevoel van :ik weet even niet wat ik zeggen moet.
  Ik zeg alleen maar:heel veel sterkte en wil daarmee heel veel zeggen.

 • Jet wrote on September 18, 2013 at 5:51 // Reply

  Agaat, niet te geloven, wat moet ik zeggen? Heel veel sterkte.
  Liefs Jet

 • Ingrid wrote on September 18, 2013 at 5:57 // Reply

  Neeee Agaat! Wat vreselijk. Hou je taai meid. We leven enorm met jullie mee. Liefs, Simon & Ingrid

 • Gretha wrote on September 18, 2013 at 6:32 // Reply

  Lof Joe!

 • Ted wrote on September 18, 2013 at 9:21 // Reply

  Schrik er weer van, een bericht dat we niet willen horen, wens je veel moed en kracht toe om ook dit weer te bevechten! Go Girl!!!

 • Sergio Lopez Martimez wrote on September 19, 2013 at 7:00 // Reply

  Zo, amiga, dat is schikken. Weet nit wat ik zeggen moet. ..lief en stekte

 • Diny tijsseling wrote on September 19, 2013 at 7:08 // Reply

  Wij wensen je heel veel sterkte toe.

Leave a Reply

Vul de velden in om je reactie achter te laten. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.